Drodzy Goście, od dnia 24 marca nasza restauracja pozostanie zamknięta do odwołania.
Czerwone wytrawne wino gronowe z endemicznego szczepu SAPERAVI. W sierpniu, po zielonych zbiorach w winnicach rodzimej wsi Kisiskhevi, winorośla zostały pozbawione części owoców, by ograniczyć zbiory do siedmiu ton z hektara, a tym samym podnieść jakość oraz walory smakowe późniejszego wina. Pod koniec września, dojrzałe winogrona są ręcznie zbierane i sortowane w naszej winiarni. Przez cały proces fermentacji, moszcz jest również ręcznie mieszany. Po długiej maceracji, wino jest przelewane do glinianych tradycyjnych qwewri, gdzie dojrzewa kolejne dziesięć miesięcy. Głęboki aromat suszonych leśnych owoców z nutami daktyli, z mocnymi, ale przyjemnymi taninami i charakterystyczną głęboką barwą. Idealnie komponuje się z twardymi serami, potrawami z czerwonego mięsa i pieczonego drobiu. Powstało jedynie 4100 butelek tego wyjątkowego wina.
„Nasze wino dedukujemy wszystkim tym, którzy potrafią docenić wino rzemieślnicze tworzone z sercem i pasją.” – Davit Turkestanishvili
Czerwone wytrawne wino gronowe z endemicznego szczepu SAPERAVI, uprawianego w winnicach rodzi-mej wsi Kisiskhevi. Wino o barwie ciemno rubinowej i aromacie czerwonych owoców z wyraźną wiśnią i je-żyną oraz kawowymi nutami w tle. Pięknie zbudowaneo zbalansowanych taninach, zrównoważonej kwasowości i subtelnym finiszu. Rok 2021 charakteryzował się długim gorącym latem, co zaowocowało powściągliwymi zbiorami – tylko 4,5 tony z hektara. Wspaniała dojrzałość wyselekcjonowanych owoców nadała piękną krągłość i szlachetność temu trunkowi. Uprawa naszych winorośli oraz cały proces winifikacji przeprowadziliśmy w niezmąconych chemią warunkach organicznych.Następnie wino tradycyjnie leżakowało w naszej winnicy przez 12 miesięcy w glinianych qwewri.
„Nasze wino dedykuję wszystkim ceniącym to, co daje nam Natura” – Davit Turkestanishvili
Duma Kachetii – SAPERAVI z wioski Shakriani – obrodziło w 2022 roku skromnym, ale wyjątkowym zbiorem winogron. Powstałe z nich wino zyskało niesamowity bukiet owoców leśnych, dojrzałej wiśni i ziemistych aromatów z nutą cygara. Leżakowanie przez 365 d ni w glinianych qwewri i dealnie zbalansowało poziom tanin i mocy. Gęsta struktura i głęboki, niepowtarzalny kolor wzbogacą każdą kolację. Najlepiej smakuje w miłym towarzystwie.
Destylat z resztek po fermentacji wina. Starożytny trunek, który od wieków Gruzini pędzą z moszczu winogron. Mocny, z charakterystycznym posmakiem rodzynek i suszonych owoców, z nutami brzoskwiń i dymu. Przyjemnie wyparowuje w podniebieniu i rozgrzewa. Najlepszy do chinkali i dań mięsnych. W Gruzji jest stosowany jako antyseptyk, jak również podawany na koniec tłustych posiłków, co wspomaga trawienie. Niech moc naszej czaczy będzie z wami!
Intensywnie czerwone, pełne, gładkie, o aromatach gorzko-czekoladowym i wiśniowym, z taninowym finiszem. Szczep: Saperavi.
Intensywnie czerwone, pełne, o wyrazistym, lekko pikantnym, owocowym aromacie. Szczep: Saperavi.
Ma głęboki aromat suszonych leśnych owoców z nutami daktyli, z mocnymi, ale przyjemnymi taninami i charakterystyczną głęboką barwą. Szczep: Saperavi.
Wino o barwie ciemno rubinowej i aromacie czerwonych owoców z wyraźną wiśnią i jeżyną oraz kawowymi nutami w tle. Szczep: Saperavi.
Bukiet owoców leśnych, dojrzałej wiśni i ziemistych aromatów z nutą cygara. Szczep: Saperavi.
Rubinowe, dostojne, zwięzłe i zbalansowane, o leśno-ziołowej nucie. Procesy fermentacji zachodzą w glinianych amforach qwewri zakopanych pod ziemią. Szczep: Saperavi.
Wino o ładnym, nasyconym i rubinowym kolorze. Aromaty owocowe (jeżyna, wiśnia, żurawina), lekko ziemiste i ziołowe. Szczep: Alexandrouli, Saperavi, Malbec
Intensywnie wiśniowy kolor, lekkie, odświeżające,o aromacie dojrzałej wiśni. Szczep: Saperavi.