Drodzy Goście, od dnia 24 marca nasza restauracja pozostanie zamknięta do odwołania.
Czerwone wytrawne wino gronowe z endemicznego szczepu SAPERAVI, z zebranych ręcznie winogron w małej winnicy w wiosce Shakriani u stóp Kaukazu (region Kachetia, dolina rzeki Alazani). Wino o głębokim owocowym zapachu z nutami wiśniowych pestek i dojrzałych owoców leśnych, jedwabistym ciele oraz finiszem ziemi i drewna. Wino jest niefiltrowane, przeszło naturalny proces fermentacji, dojrzewało rok w stuletnich qwewri. Możliwe jest pojawienie się naturalnego osadu. Zaleca się godzinną dekantację. Najlepiej smakuje w towarzystwie przyjaciół. Wyprodukowano 2400 butelek na setne urodziny dziadka Elizbara Turkestanishvili.
Czerwone wytrawne wino gronowe z endemicznego szczepu SAPERAVI. W sierpniu, po zielonych zbiorach w winnicach rodzimej wsi Kisiskhevi, winorośla zostały pozbawione części owoców, by ograniczyć zbiory do siedmiu ton z hektara, a tym samym podnieść jakość oraz walory smakowe późniejszego wina. Pod koniec września, dojrzałe winogrona są ręcznie zbierane i sortowane w naszej winiarni. Przez cały proces fermentacji, moszcz jest również ręcznie mieszany. Po długiej maceracji, wino jest przelewane do glinianych tradycyjnych qwewri, gdzie dojrzewa kolejne dziesięć miesięcy. Głęboki aromat suszonych leśnych owoców z nutami daktyli, z mocnymi, ale przyjemnymi taninami i charakterystyczną głęboką barwą. Idealnie komponuje się z twardymi serami, potrawami z czerwonego mięsa i pieczonego drobiu. Powstało jedynie 4100 butelek tego wyjątkowego wina.
„Nasze wino dedukujemy wszystkim tym, którzy potrafią docenić wino rzemieślnicze tworzone z sercem i pasją.” – Davit Turkestanishvili
Wino o aromatach wiśni, czereśni, jeżyn i dymu. Ma wyraźne, ale nieagresywne taniny. Jest lekko ziemiste i rozgrzewające. Szczep: Saperavi.
Intensywnie czerwone, pełne, zaokrąglone, o aromatach gorzko-czekoladowym i wiśniowym, z taninowym finiszem. Szczep: Saperavi.
Intensywnie czerwone, pełne, o wyrazistym, lekko pikantnym, owocowym aromacie. Szczep: Saperavi.
Rubinowe, dostojne, zwięzłe i zbalansowane, o leśno-ziołowej nucie. Procesy fermentacji zachodzą w glinianych amforach KVEVRI zakopanych pod ziemią. Szczep: Saperavi.
Intensywnie czerwone, o aromacie owoców leśnych, z korzenno-pikantną nutą. Szczep: Saperavi. Procesy fermentacji zachodzą w glinianych amforach KVEVRI zakopanych pod ziemią.
Czerwone wytrawne wino gronowe z endemicznego szczepu SAPERAVI, z zebranych ręcznie winogron w małej winnicy w wiosce Shakriani u stóp Kaukazu (region Kachetia, dolina rzeki Alazani).
O barwie granatu, zrównoważone, pełne, z aromatem owoców leśnych i suszonej śliwki.
Wino o ładnym, nasyconym i rubinowym kolorze. Aromaty owocowe (jeżyna, wiśnia, żurawina), lekko ziemiste i ziołowe. Szczep: Alexandrouli, Saperavi, Malbec
Intensywnie wiśniowy kolor, lekkie, odświeżające,o aromacie dojrzałej wiśni. Szczep: Saperavi.