Drodzy Goście, od dnia 24 marca nasza restauracja pozostanie zamknięta do odwołania.
Oryginalne białe wino wytrawne w kolorze bursztynu, powstało z endemicznego szczepu MCVANE z winogron ręcznie zbieranych w wiosce Ożio (Kachetia), która słynie z odmiany tej winorośli. Wino dojrzewało 7 miesięcy w tradycyjnych gruzińskich qwewri (glinianych amforach) w Marani Elizbar 1918. Wyjątkowe wino niepoddawane ostatecznej filtracji, stworzone w warunkach w pełni organicznych. W aromacie wyczuwalny jest karmel i dojrzałe morele. Finisz: czuć nutę gorzkiej pomarańczy.
„To wino powstało z szacunku do tradycji i naszych przodków” – Davit Turkestanishvili
Wino powstało ze starożytnego, zapomnianego szczepu Kisi z regionu Kacheti, z winogron ręcznie zbieranych w wiosce Magraani, która słynie z tej odmiany winorośli. Przez 7 miesięcy wino macerowało się w tradycyjnych gruzińskich qwewri (glinianych amforach), zyskując charakterystyczny kolor słomy, a także aromat wanilii, moreli i tropikalnych, dojrzałych owoców. Posiada zaokrąglony, jedwabisty smak z dosyć wyrazistymi taninami. Piękny bukiet dopełnia kupaż z winem ze szczepu Mcvane, który dodaje niepowtarzalnej szlachetności całości kompozycji. Wino przywołuje słońca, radosny nastrój i piękno kobiet.
„Te wino dedukuję kobiecie, która mnie inspiruje do życia – mojej żonie” – Davit Turkestanishvili
Jasnozłote, o owocowych aromatach. Szczep: Rkatsiteli. Wyczuwalne aromaty jabłka i pigwy oraz owoców tropikalnych
Bursztynowe, pełne i zaokrąglone, o aromacie kwiatowo-owocowym. Szczep: Rkatsiteli. Procesy fermentacji zachodzą w glinianych amforach KVEVRI zakopanych pod ziemią.
Pełne, jedwabiste, o aromacie kwiatów, owoców tropikalnych, wanilii i skórki chleba. Szczepy: Rkatsiteli i Mtsvane.
Jasnozłote, o akcencie kwiatów polnych. Pochodzące z winnic Kondoli. Szczepy: Mtsvane i Kisi.
W aromacie wyczuwalny jest karmel i dojrzałe morele. Finisz: czuć nutę gorzkiej pomarańczy. Szczep: Mtsvane.
Jest gleboki kolor słomy, aromat wanilii, moreli i tropikalnych, dojrzałych owoców. Jest gładkie, jedwabiste, z dosyć wyrazistymi taninami. Szczepy: Mtsvane i Kisi.
Aromaty wyważone i delikatne, w tonacji dojrzałych soczystych owoców (jabłko, gruszka, grejpfrut), pestek i suszonych kwiatów. Szczep: Tsolikauri, Rkatsiteli, Mtsvane.
Jasnosłomkowe, lekkie, oleiste, o kwiatowo-owocowym aromacie. Szczep: Tsolikauri