Drodzy Goście, od dnia 24 marca nasza restauracja pozostanie zamknięta do odwołania.
Wyśmienite białe wytrawne wino o jasnobursztynowym kolorze zrodziło się z endemicznego szczepu MCVANE w 50-letniej winnicy w wiosce Manavi (Kachetia), która słynie z tej odmiany winorośli. Wino dojrzewało 10 miesięcy w tradycyjnych gruzińskich qwewri (glinianych amforach) w Marani Elizbar 1918. Wyjątkowe wino niepoddawane ostatecznej filtracji, stworzone w warunkach w pełni organicznych. Można w nim wyczuć zapach jesieni, suchych liści, masła oraz dojrzałych owoców egzotycznych. Ekstraktywne, bardzo naturalne. Wnosi nuty pszczelego wosku i gliny oraz dalekie echa sherry. Ciekawy finisz: orzechy, masło, słoma i lekkie tło ziołowe. Produkcja limitowana – rozlano jedynie 890 butelek. „Dedykuję to wino miłości człowieka do natury i zwierząt” – Davit Turkestanishvili
Przejrzyste i lekkie, o owocowej nucie. Szczep: Rkatsiteli
Złota barwa z zielonkawym odcieniem. Wino o przyjemnej kwasowości z aromatami banana, jabłka i gruszki. Szczep: Tsolikauri.
Pełne, jedwabiste, o aromacie kwiatów, owoców tropikalnych, wanilii i skórki chleba. Szczepy: Rkatsiteli i Mtsvane.
Jasnozłote, o owocowych aromatach. Szczep: Rkatsiteli. Wyczuwalne aromaty jabłka i pigwy oraz owoców tropikalnych.
Wino o aromatach dojrzałych jabłek, mieszanki cytrusów i czekolady. Jest stosunkowo łagodne, ale esencjonalne, podbite taninami i lekką goryczką. Szczep: Mtsvane.
Jasnozłote, o akcencie kwiatów polnych. Pochodzące z winnic Kondoli. Szczepy: Mtsvane i Kisi.
Bursztynowe, pełne i zaokrąglone, o aromacie kwiatowo-owocowym. Szczep: Rkatsiteli. Procesy fermentacji zachodzą w glinianych amforach KVEVRI zakopanych pod ziemią.
Jasnosłomkowe, świeże, o aromacie owoców tropikalnych. Szczepy: Rkatsiteli i Mtsvane
Aromaty wyważone i delikatne, w tonacji dojrzałych soczystych owoców (jabłko, gruszka, grejpfrut), pestek i suszonych kwiatów. Szczep: Tsolikauri, Rkatsiteli, Mtsvane.
Jasnosłomkowe, lekkie, oleiste, o kwiatowo-owocowym aromacie. Szczep: Tsolikauri