Drodzy Goście, od dnia 24 marca nasza restauracja pozostanie zamknięta do odwołania.
Czerwone wytrawne wino gronowe z endemicznego szczepu SAPERAVI, z zebranych ręcznie winogron w małej winnicy w wiosce Shakriani u stóp Kaukazu (region Kachetia, dolina rzeki Alazani). Wino o głębokim owocowym zapachu z nutami wiśniowych pestek i dojrzałych owoców leśnych, jedwabistym ciele oraz finiszem ziemi i drewna. Wino jest niefiltrowane, przeszło naturalny proces fermentacji, dojrzewało rok w stuletnich qwewri. Możliwe jest pojawienie się naturalnego osadu. Zaleca się godzinną dekantację. Najlepiej smakuje w towarzystwie przyjaciół. Wyprodukowano 2400 butelek na setne urodziny dziadka Elizbara Turkestanishvili.
Czerwone wytrawne wino gronowe z endemicznego szczepu SAPERAVI, z zebranych ręcznie winogron w małej winnicy w rodzinnej wiosce Kisiskhevi. Wino o głębokim owocowym zapachu z nutami dojrzałych jeżyn i czarnej porzeczki, jedwabistym ciele oraz finiszem tłoczonego czarnego pieprzu i tytoniu. Wino jest niefiltrowane, przeszło naturalny proces fermentacji, dojrzewało rok w stuletnich qwewri. Możliwe jest pojawienie się naturalnego osadu. Zaleca się godzinną dekantacje. Najlepiej smakuje w towarzystwie przyjaciół. Wyprodukowano tylko 3540 butelek ku pamięci kochanej mamy Rusudan Turkestanishvili.
Ciemnorubinowe, o wyraźnie owocowej nucie. Szczep: Saperavi.
Wino o aromatach wiśni, czereśni, jeżyn i dymu. Ma wyraźne, ale nieagresywne taniny. Jest lekko ziemiste i rozgrzewające. Szczep: Saperavi.
Intensywnie czerwone, pełne, zaokrąglone, o aromatach gorzko-czekoladowym i wiśniowym, z taninowym finiszem. Szczep: Saperavi.
Intensywnie czerwone, pełne, o wyrazistym, lekko pikantnym, owocowym aromacie. Szczep: Saperavi.
Intensywnie czerwone, o aromacie owoców leśnych, z korzenno-pikantną nutą. Szczep: Saperavi. Procesy fermentacji zachodzą w glinianych amforach KVEVRI zakopanych pod ziemią.
Rubinowe, dostojne, zwięzłe i zbalansowane, o leśno-ziołowej nucie. Procesy fermentacji zachodzą w glinianych amforach KVEVRI zakopanych pod ziemią. Szczep: Saperavi.
Czerwone wytrawne wino gronowe z endemicznego szczepu SAPERAVI, z zebranych ręcznie winogron w małej winnicy w wiosce Shakriani u stóp Kaukazu (region Kachetia, dolina rzeki Alazani).
O barwie granatu, zrównoważone, pełne, z aromatem owoców leśnych i suszonej śliwki.
Wino o ładnym, nasyconym i rubinowym kolorze. Aromaty owocowe (jeżyna, wiśnia, żurawina), lekko ziemiste i ziołowe. Szczep: Alexandrouli, Saperavi, Malbec
Intensywnie wiśniowy kolor, lekkie, odświeżające,o aromacie dojrzałej wiśni. Szczep: Saperavi.